info@rhgoalkeeping.dk – 20 83 72 55

Timothy Gallwey udgav “The Inner Game of Tennis” i 1972. Bogen har lige siden har de hjulpet spillere på øverste hylde med at præstere bedre på banen. Lad dig ikke forstyrre af titlen. Selvom bogen tager udgangspunkt i tennis, så er bogens emner, tanker og konklusioner universelle. Tankegangen kan bruges hvor teknik og specielt den individuelle præstation, er i fokus.
Forfatteren deler spillet på banen op i to dele. Den indre kamp og den ydre. Den ydre kamp er kampen mod en ekstern modstander. Den indre er kampen mod dig selv. Kampen mod den lille stemme bagerst i hovedet der fortæller dig, hvor ringe lige præcis din sidste aktion var. Det er den indre kamp som fokus er drejet ind på i Timothy Gallweys “The Inner Game of Tennis”.

To “Jeg’er”

Timothy Gallwey tager udgangspunkt i zen-tankegang, humanistisk psykologi og Oskar Beckers tanker om et tvedelt “jeg”.
Den tyske filosof Becker argumenterede for at man kunne dele mennesket op i to “jeg’er” eller “selv’er”. Det første er det fysiske (det talende spisende, sovende væsen) og det andet er vores begrebsmæssige selv (hvordan vi ser os selv).
Det er det begrebsmæssige selv, som Gallwey ønsker at arbejde med. Han hævder at det er der at den store forskel ligger for langt de fleste udøvere. Helt konkret vil han arbejde med det ved at sortere ud i de tanker som man tænker.
Gallwey ønsker at vi koncentrerer os om det fysiske selv ved at lukke ned for det indre. Sagt på en anden måde: lad kroppen gøre, hvad den skal gøre, uden at hjernen blander sig. Når du som udøver har fået en teknisk detalje fortalt, vist og efterprøvet, så har kroppen og hjernen lagret, hvad den pågældende aktion handler om. Derefter kan man med fordel lukke ned for tankerne omkring aktionen. Kroppen ved, hvad den skal gøre. Lad den gøre det!

Tag det med på banen og ud i livet

Som sagt så lad dig ikke forstyrre af titlen! “The Inner Game of Tennis” er meget universel i sin tankegang.
Sidder du for eksempel og skriver et brev eller taster løs på tastaturet. Du har styr på det, og ordene kommer i en lind strøm. Er det hjernen eller kroppen selv, som står for at trykke det rigtige sted på tastaturet? Eller skrive de rigtige bogstaver? Jeg vil hævde at det er kroppen (fingrene/hånden) selv. Begynder du derimod at blive i tvivl omkring, hvor tasterne sidder eller, hvordan man lige staver et specifikt ord, så kan det godt gå hen at blive svært! Det er her vi lader hjernen tage over og så kommer fejlene. Du bruger jo heller ikke hjernen til at cykle med. Bevægelserne sidder i kroppen. På præcis samme måde som når du skriver eller er i “zonen” i din sport, dit job eller andet.

“The Inner Game of Tennis” er en af de bøger jeg referer oftest til i det daglige. Den giver mig muligheden for at skabe et bæredygtigt sind ved mine målmænd. Dermed skabe muligheden for at kunne udfolde målmændenes potentiale på bedst mulig vis i det daglige.
Det er ikke en tyk bog, men der er guld på alle sider. Den kunne dermed sagtens have været dobbelt så tyk, med det samme indhold. Men den er komprimeret og gør dermed at pointerne kommer hurtigere og mere præcise.
Det er én af de slags bøger, hvor at man ved gennemlæsning kan få nogle små åbenbaringer. Når du så kommer ud og får efterprøvet teserne i bogen så giver det utrolig stor mening! Du vil kunne se forandringer fra første øjenåbner og ændre dit spil for altid.

Køb bogen

Bogen kan findes på blandt andet Saxo, Amazon og Bogreolen.dk, og som lydbog på Audible og Amazon Kindle

God fornøjelse!


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.